27.02.2013 Analītiķu vakariņu „minūtītes” : Prototipēšana


27.februārī norisinājās kārtējās Analītiķu vakariņas par daudziem sistēmanalītiķiem aktuālu tēmu: lietotāja saskarnes prototipēšana.

Cik analītiķu, tik variantu: klātesošie no savas ikdienas minēja šādus rīkus un paņēmienus – Balsamiq, Mockup Builder, Axure XP, Justinmind Prototyper, SnagIt, Pencil, Adobe Fireworks, Microsoft Visio, Paint, WireframeSketcher, Powerpoint, Bootstrap un – zīmēt skices ar pildspalvu vai flomāsteriem uz papīra un nofotografēt :)

Šajās vakariņās guvām ieskatu:

  • Pencil – ātri apgūstams (nepilnu 10 minūšu laikā Miks Rozenbergs mūsu acu priekšā izveidoja autoveikala web lapas darbojošos un diezgan simpātisku prototipu) – ja man tagad tūlīt vajadzētu uzzīmēt dažu lapu saskarni, no visiem prezentētajiem rīkiem es izvēlētos šo.
  • Adobe Fireworks – ļoti jaudīgs rīks, rādīja lietotāja saskarnes profesionālis (Edgars Koroņevskis, SEB digitālā mārketinga vadītājs) – manuprāt, sistēmanalītiķiem, kuri paši nav web dizaineri, šis ir stipri par nopietnu – visas tās krāsu gradāciju iespējas un nianses…
  • Axure XP – funkcionāli bagātīgas iespējas, Valērijas Savinas stāstījums un rezultāts patīkami atraktīvs, Šo es, visticamāk, izmantotu, ja tagad veidotu jaunas, vidēji raibas vietnes prototipu. Patiesībā šis tiešām ir rīks, kuru brīvā laikā būtu labi pamācīties lietot.
  • Par prototipēšanu «pa taisno» HTML jeb Bootstrap stāstīja ar šo rīku reāli aizrāvušies programmētāji (viens no viņiem – Reinis Rozenbergs). Šis jau ir rīks, ar kuru prototipēt sistēmu, nevis zīmēt kādas lapas saskarni. Prototipā var likt iekšā reāli darbojošos funkcionalitāti, bagātīgs sagatavju klāsts, vajag HTML zināšanas. Šo es izvēlētos tad, ja meklētu, kur investēt savu naudu, un izdomātu investēt jaunā, atraktīvā autoveikala vietnē – noalgotu šos programmētājus.

Rīkotāju mājas lapā notiek balsošana, par kuru no šiem rīkiem izveidot atsevišķu darbnīcu. Pašlaik vadībā Axure XP.

P.S. Tēma pasaulē, protams, tiek cilāta un katrs sevi cienošs iesaistītais veido savus TOPus.

P.P.S. No savām sarunām esmu visvairāk dzirdējusi, ka lieto Balsamiq vai Axure RP

Mans viedoklis: